Tokajské pivnice
Oblasť Tokaja, je známa po celom svete najmä vďaka odrode vína, ktorú obľuboval už v 17. storočí aj Ľudovít XIV. toto víno prvý krát vyrobil Sepsi Laczko Maté v roku 1650. V súčasnosti je možnosť vychutnať si víno Tokaj na degustáciu tokajských vín priamo v stredovekej pivnici. Návštevníkom viníc predstavia históriu vzniku vína, technologické postupy pri výrobe tokajských vín a široký sortiment neodolateľných vín. Zaujímavosťou sú aj samostatné pivničky ktoré sú vyhĺbené do pevného kameňa tufu a skrývajú tekuté poklady vinárov. Stráži ich socha kráľa Bela IV, ktorý je otcom vinohradníctva na Tokaji. Súbor historických Tokajských pivníc sa nachádza na zozname Národných kultúrnych pamiatok Slovenska. Pivnice siahajú až do hĺbky 13 metrov pod zemou, majú svoj osobitý charakter. Pri návšteve viníc je možnosť degustácie, tie sa uskutočňujú v minimálne štvorčlenných skupinkách, pričom je možnosť výberu z troch variant ochutnávok. Ochutnávky sa organizujú pre verejnosť celoročne, avšak je potrebné sa vopred rezervovať emailom alebo telefonicky.