Turistický región
Malá Fatra, Turiec, Veľká Fatra, Severné Slovensko, Žilinský kraj, Martinské hole, Turčianska kotlina, Valčianska dolina
Našli ste chybu alebo nám chcete odporučiť novú atrakciu

Snowland Valčianska dolina

Poloha
Stredné Slovensko, Žilinský kraj, Martin, Valča
Obľúbené

Nadmorská výška: 510 - 830 m.n.m.

Športovo-rekreačné stredisko nachádzajúce sa na úpätí Lúčanskej časti pohoria Malá Fatra vo Valčianskej doline, cca 12,5 km od mesta Martin. V zime je stredisko zamerané na lyžovanie s vysokou úrovňou doplnkových služieb so 4-sedačkovou lanovkou s prepravnou kapacitou 2000 osôb za hodinu a 6 lyžiarskych vlekov s celkovou kapacitou 5700 osôb za hodinu. K dispozícii je 8 zjazdoviek s celkovou dĺžkou 5600 m a pre deti a začínajúcich lyžiarov minivlek s lyžiarskou a snowboardovou školou, Yeti Park s detským vlekom, dopravným pásom a rôznymi zábavnými doplnkami. Umelé osvetlenie umožňuje lyžovanie či snowboardovanie aj vo večerných hodinách. V okolí strediska sa nachádzajú aj bežecké trate v celkovej dĺžke 12 km.

Súčasťou areálu strediska je štýlová reštaurácia Humno, reštaurácia Hunt, Ski bar s krbom, bufety a rôzne doplnkové služby ako Ski servis, 3 lyžiarske a snowboardové školy, turisticko-informačná kancelária a požičovňa športových potrieb.  

V lete sú v stredisku návštevníkom k dispozícii det­ské ihrisko s veľkou pirátskou loďou, bungee trampolíny, nafukovací šmýkací a skákací hrad, detský kolotoč, klasické trampolíny, požičovňa bicyklov, terénnych kolobežiek (skikolá), kolieskových korčulí, paintball, stolný tenis, biliard, multifunkčné ihriská – tenis, minifutbal, volejbal, rybolov a člnkovanie na jazere a oddychová zóna s ohniskami a prenosným grilom. Na golfovom odpalisku s 9 jamkami je pripravený golfový driving range a putting green. Nádherné prostredie Valčianskej doliny praje aj turistom nakoľko sa tu nachádza viacero turistických chodníkov a cykloturistických trás. Celou dolinou prechádza modro-značkovaný chodník z Valče na sedlo Maríková, ktorý ďalej pokračuje do Kuneradu.

Stredisko ponúka pre návštevníkov aj bohatý spoločenský program a možnosť usporiadania rôznych spoločenských akcií s veľkým počtom účastníkov (vyhradenie časti svahov, gastronomické služby, ubytovanie). Aktuálne cenníky služieb.



Najčastejšie otázky o atrakcii Snowland Valčianska dolina

Uvedené vzdialenosti sú merané vzdušnou čiarou, skutočná dĺžka cesty môže byť iná.
Ktoré atrakcie sa nachádzajú v blízkosti?
1
3